+36 20 809 8183, +36 30 515 8652 info@sinergia.hu

Ismerjük az érzést, hogy valami újba belefogni mennyire rémisztő tud lenni. Különösen, ha olyanról van szó, ami teljesen ellenkezik mindennel amint eddig valaha is csináltál. Persze azt is tudjuk, hogy a tánc az egy ilyen ijesztő dolog sok ember számára!

Szóval amennyiben még nem döntöttél, hogy belevágsz-e a tánc tanulásba vagy sem, hoztunk pár példát miért javasoljuk Neked is:

  1. Jót tesz az egészségednek

A tánc típusától, zenéjétől, stílusától és intenzitásától függően, többé-kevésbé 300-700 kalóriát égetsz el egy óra alatt! Ez nagyjából annyi amennyit elégetsz az edzőteremben ugyanennyi idő alatt, a különbség, hogy a tánc szórakoztat és tanít is.

Egy táncóra nagyszerű kombinációja az izomépítésnek, tónusok fejlesztésének és a cardio edzésnek is.

  1. Társasági kikapcsolódás

Amennyiben a társastáncot választod, a nevéből következik, hogy szükséged lesz párra is. Ez a legrövidebb út, hogy könnyedén fejlődj egy másik emberrel karöltve. A közös órákon való részvétel, beszélgetés, és táncolás történhet egy közös cél érdekében. Olyan emberekkel, akik az élet különböző területéről, különböző háttérrel érkeztek. Elkezdeni egy tánc tanfolyamot akár egy ismeretlen partnerrel, akivel az idő során egyre jobban megismeritek egymást, új és kellemes dolgokat hozhat az életedbe. A Társastánc kifejezetten társasági életforma. Egy nagyszerű út, hogy csiszold a társasági készségeid, új kapcsolatokat építs, és új embereket ismerj meg.

  1. Kreatívvá varázsol

Az nem titok, hogy a tánc egy kreatív tevékenység. De tudtad, hogy valami új dolog kipróbálása, arra készteti az agyad, hogy új és az eddigitől eltérő módon működjön? Emiatt elősegíti egyben a kreativitásod fejlődését is. Tehát amint nekiállsz valami új tánc kipróbálásának, az agyad azonnal reagálni fog rá. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne otthon, a Barátok Közt sorozat 7842. részét megnézni, mint elmenni az órára, ugye? 

Talán úgy gondolod, „De… én egyáltalán nem vagyok kreatív ember.” 

Itt egy nagyszerű hír: a tánc tökéletes kombinációja a szabályoknak és a kreativitásnak. Először az alapokkal kell kezdeni. Az alapok megadják a keretet és neked idővel a kereten belül kell a szabályokat felhasználva kreatívnak lenni. Ez a legjobb útja, hogy elkezdj kreatívan gondolkodni és ezt hasznosítani tudd az élet bármely területén. 

Készen állsz, az ugrásra, hogy elkezdj táncolni? Kattints és jelentkezz mihamarabb!

Share This