+36 20 809 8183, +36 30 515 8652 info@sinergia.hu

Hallottál már a Dance Cardioról? Ennek a fantasztikus edzésmódszernek a népszerűsége egyre nagyobb, de nem biztos, hogy tudod, miért is szeretik annyian ezt a kiváló fogyasztó és formáló kikapcsolódási tevékenységet.

A továbbiakban kifejtjük, hogyan tudod az alakformálásodra fordított idődet a legbölcsebben eltölteni.

1. Súlyvesztés

A véleményem szerint, az egyik legfontosabb előnye a Dance Cardionak. Természetesen látványos fogyást csak folyamatos, kitartó edzésekkel tudsz elérni. Ez a szórakoztató mozgásforma több oldalról segít fejleszteni a mozgáskultúrádat, javítja a szív és érrendszered minőségét, ami különösen közrejátszik abban, hogy hatékonyan vedd fel a harcot a felesleges kilók ellen.

Egy átlagember körülbelül 400 – 600 kalóriát éget el egy Dance Cardio óra alatt.

Ez egész sok, ugye?

Dance Cardio Sinergia

Valószínűleg észre sem fogod venni magadon azonnal, mennyi másban is segít ez a szuper mozgásforma.

Egy másik fontos előnye ennek az edzésformának a tény, hogy a gyakorlásával egyben az egész tested tonizálod is.

Ugyanis az óra alatt, miközben a tested a ritmusra mozog, az izmaid hasonlóan specifikus mozgást végeznek, mint guggolás vagy csípő twist közben egy edzőteremben. Ennélfogva tonizálod a tested anélkül, hogy egyáltalán észre vennéd.

2. Új barátokra teszel szert

Az órákhoz csatlakozva olyan emberekkel fogsz kapcsolatba kerülni, akikkel az utcán valószínűleg szó nélkül elsétálnátok egymás mellett. Óráinkon viszont akár új barátokra is szert tehetsz, a közös érdeklődéseteknek köszönhetően. Véleményünk szerint, a Dance Cardio tökéletes azok számára is, akik nyitottak, szeretnek ismerkedni, de félnek belevágni a tánctanulásba. Az órákon családias, befogadó légkör vár minden új résztvevőt.

3. A legjobb stressz ellen

Ellentétben a szokásos edzés módszerektől, amit a legtöbb ember végez, a Dance Cardio folyamatosan változatos órákat kínál. Nincs két ugyanolyan óra. Amennyiben szereted a zenét, biztosan élvezni fogod a mozgás eme formáját, a vidám és energikus atmoszférát, ami körülvesz. Észre sem fogod venni, milyen gyorsan eltelik az egy óra az edzés alatt. Hiszen jó társaságban repül az idő…

Amennyiben szeretnél megszabadulni a nap/ hét folyamán felgyülemlett stressztől és ettől szeretnéd megkímélni a szeretteid, táncold ki magadból! Saját tapasztalatból mondhatjuk, hogy egy-egy kimerítő óra után nem csak a tested, de az elméd is megnyugszik. A mozgás+ zene+ hangulat kombinációjától endorfin hormonok szabadulnak fel benned, amely hatására csökken a stressz szinted és javulni fog a kedved. Tánc közben elfelejtheted a válladra nehezedő nyomást, önmagad lehetsz, és csak magaddal kell, hogy foglalkozz. Ez az óra tökéletes fizikális mentális és emocionális énidőt jelent számodra.

4. Javul a koordinációd

Azt tudtad, hogy ahogy egyre idősebbé válunk, mindinkább fontos számunkra a jó koordináció és annak fejlesztése, de legalább is szinten tartása?

Talán még fiatalként olvasod ezeket a sorokat és úgy gondolod, hogy számodra nem kifejezetten fontos. De, a tested hálás lesz évekkel később mikor a korodból adódóan a koordinációd már nem lesz tökéletes. Hiszen a megelőzés mindig jobb, mint a probléma kezelése. Talán leginkább ez az óra a tökéletes edzésmódszer minden korosztály számára, hiszen egy táncórán akár 3 generáció tagjai közösen is részt vehetnek, a gyermekektől egészen az idős korosztályig. A gyakorlatok úgy vannak összeállítva, hogy korosztálytól függetlenül bárki képest elvégezni, aki érez magában motivációt. A gyermekeknek azért ajánljuk, mert a magas energiaszintjüket kiválóan fel lehet használni arra, hogy a gyakorlatok közben a mozgáskoordinációjuk is fejlődjön. Az idősebb korosztálynak pedig segít az erő és hajlékonyság fenntartásában is.

5. Javítja az anyagcserét

Mikor száraz izomtömeget növelsz és kalóriát égetsz a Dance Cardio egyben fokozza az anyagcserédet is. Ez azt jelenti, hogy a tested jobban égeti a kalóriákat, még akkor is, amikor pihensz. A lassú anyagcsere megnehezít abban, hogy elérd a céljaid a súlyvesztésben. Szóval a táncóránk nagyszerű út hogy megszabadulj a zsírpárnáktól és könnyebben méregteleníts. Sok ember könnyedén szeret bele a Dance Cardio óráinkba, hiszen sokkal egyszerűbben veszik rá magukat, hogy elmenjenek egy nagyszerű társaságba, mint egy rideg edzőterembe. Amennyiben szükséged van egy kis motivációra, ahhoz hogy elkezdj mozogni, válassz minket és biztosan nem fogsz csalódni, hiszen az első óra után függővé válsz!

Nos, mit gondolsz? A Dance Cardiot neked találták ki?

Reméljük a felhozott indokokkal meggyőztünk abban, hogy legalább egy táncórát kipróbálj és személyesen is átéld, milyen könnyedén a szenvedélyeddé tud válni ez a sokoldalú mozgásforma. Amennyiben félénk vagy kipróbálni új dolgokat, hívd el a barátod/ barátnőd és kezdjetek bele együtt, így a fejlődés is egyszerűbb lesz egymás motiválása mellett.

Share This