+36 20 809 8183, +36 30 515 8652 info@sinergia.hu

Az esküvői tánc

A nagy napra készülve a sok stressz, rohanás, szervezés közben talán az esküvői táncotok az utolsó a listán. Mindennek ellenére, tudod, hogy fáradt leszel a ceremónia után, éhes a megszámlálhatatlan mennyiségű fotó után és izgatott, hogy együtt ünnepelhessetek a családdal és barátokkal. Ki szeretne még több bonyodalmat adni az amúgy is sűrű beosztásotokhoz? Különösen olyat, amire senki sem fog emlékezni?

Azonban, az első tánc szimbolikus jelentéssel bír. Az új élet szimbóluma, amit együtt kezdtetek a pároddal. Ez a magyarázata annak, amiért az esküvői tánc ilyen hosszú ideje tartó hagyomány!

Ezért szükséges ennek ugyanolyan figyelmet szentelni, mint az esküvő bármely másik részletére. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy unalmasnak kell lennie; hagyjatok időt arra, hogy az esküvői táncotok különleges és jelentésteljes legyen mindkettőtök számára.

Egy új szakaszba lépett az életetek. Közösen építitek a jövőt, amelynek egy fontos része az esküvőtök. Hagyjátok, hogy Te és a partnered még közelebb kerüljetek egymáshoz a tánctanulás alatt és alkossatok olyan kellemes emlékeket, amelyre szeretettel gondoltok vissza sok-sok évvel az esküvő után is.

Hoztunk 5 tippet, hogyan legyen tökéletes és felejthetetlen az esküvői táncotok:

1. tipp: Szánjatok időt a zene kiválasztására

Feltehetően nem azt szeretnétek, hogy a zenekar válassza ki ott helyben a zenéteket az esküvői táncotokra. Valószínűleg untatni sem szeretnétek a vendégeket Ed Sheeran zenéjével, amelyet mindenki használ, akinek az utolsó pillanatban jutott eszébe az esküvői tánc. (kivéve, ha mindketten szeretitek és a zenéje jelentéssel bír számotokra. Mindenekelőtt ez a TI esküvőtök.)

Alaposan gondoljátok át az összes zenét, ami szóba jöhet. Van közös zenétek, amihez közös emlékek fűznek? Vagy olyan, amit az első randitokon hallottatok? Netán azon a napon, amikor először mondtátok a másiknak, hogy szeretlek? Az eljegyzésetek napján? Egy kedvenc sorozatból, filmből ami benneteket szimbolizál? A kedvenc zenétek, amelyet mindketten szerettek hallgatni a rádióban? A zenei világ bármelyik művét is választjátok a lényeg, hogy szánjatok időt a hozzátok illő zene kiválasztására.

2. tipp: Milyen stílusú táncot szeretnétek?

Nem feltétlenül kell keringőnek lennie az esküvői táncotoknak. Inkább a tangó áll hozzátok közel? Vagy hip-hopban gondolkodtok? Nem kell, hogy a hagyományok domináljanak a kreativitásotok felett. Ha jobban kedvelitek a szabadabb stílusokat, akkor válasszátok azokat. Ha most kicsit összezavarodtatok, hogy mit is szeretnétek pontosan vegyétek fel velünk a kapcsolatot vagy olvassatok tovább ezen az oldalon.

3. tipp: Fontoljátok meg az öltözéket

Az esküvő stílusa passzol ahhoz a tánchoz, amit megálmodtatok? A 20 centis magassarkú cipőben is menni fog a tánc? Netán egy elegáns stílusú esküvőhöz biztos, hogy a legjobb választás esküvői táncnak az utcai tánc stílus? A túl szűk netán túl rövid szoknyád nem fog akadályozni esetleg gátolni a mozgásban tánc közben? Tervezzétek meg, mikor és mennyiszer cseréltek öltözetet az esküvő alatt. Feltehetően az új táncos ruhátok kevésbé lesz formális a menyegzői ruhátokhoz képest netán teljesen máshogy fog kinézni, ne féljetek cserélni és tartsátok szem előtt a kényelmet. Legyetek kreatívak a ruhákat illetően. Nem kell bankot rabolni ahhoz, hogy megtaláljátok a legmegfelelőbb ruháitokat a táncotokhoz.

4. tipp Tervezzétek meg a táncotok sztoriját

A tánc egy olyan csodálatos művészet, amely szavak nélkül tud mesélni a világnak. Van egy különleges történet, amelyet szeretnétek megosztani a családdal, barátokkal a nagy napon? Újra szeretnétek élni a napot, eltáncolni, hogyan találkoztatok először? Bármi lehetséges, amit csak szeretnétek. Ha nincs ötletetek, mi segítünk.

5. tipp Gondoljatok a családra, barátokra is

Az esküvőtök napja ugyanannyira fontos a szeretteitek számára, mint amennyire számotokra. Goldoljatok arra is, hogyan vonhatjátok be őket az esküvői táncotokba. A flash mobok egyre népszerűbbekké válnak. Többnyire azért mert leveszik a nyomást a párról a tánc közben, azáltal, hogy a násznép is az esküvői tánc részesévé válik. Ha a tudtat -hogy egy nagy nézőközönség előtt kell táncolni három, négy percen keresztül, Téged vagy a párodat idegessé, feszültté teszi vagy egyszerűen csak együtt szeretnétek ünnepelni a családotokkal akkor számotokra a csoportos táncot ajánljuk. Kezdhettek párban, majd fokozatosan csatlakoznak a szeretteitek. Vagy gondolkodhattok táncosokban is, akik elkezdik a koreográfiát és a násznép becsatlakozhat. Ilyen megoldásban is tudunk segíteni.

Ezekkel a tippekkel, olyan esküvői táncot alkothattok meg a tánctanárotok segítségével, amely szórakoztató, emlékezetes, jelentéssel bíró és melyről évekig fogtok beszélni a pároddal és a násznéppel is. Ha valami esetleg nem úgy sül el, ahogy terveztétek, emlékezzetek arra, hogy az esküvőtök a szeretetről szól, amely köztetek van. Nem kell, hogy nagyon összetett, túlgondolt táncot próbáljatok előadni. Maradjon egyszerű és szép. Így legyen bármi, amit táncoltok az egy szép maradandó emlék marad mindenkinek.

Share This