+36 20 809 8183, +36 30 515 8652 info@sinergia.hu

A társastánc a művészet egy tiszteletreméltó formája, melynek népszerűsége töretlen maradt annak ellenére is, hogy története már több mint 500 évre nyúlik vissza. A következőkben azzal foglalkozunk, hogy milyen előnyei vannak ennek a hosszú hagyománnyal rendelkező táncnak mely számtalan ember mindennapjait teszi boldoggá nap, mint nap szerte a világban.

Az érzés

Az első vonzalom, ami elfog vele kapcsolatban az vitathatatlanul a társastáncot körülvevő légkör. Az órákon szinte kizárólag, nyugodt, boldog emberek, nagyszerű zene, és energikus oktatók várnak, akiknek határozott célja az, hogy olyan embereket hozzanak össze, akik elkötelezik magukat a szórakozás illetve a fizikai és mentális aktivitás mellett. Az útmutatás érthetően és vidám hangulatban történik, tekintettel az újonnan érkezettekre, akik gyorsan be tudnak kapcsolódni és felvenni az órák ritmusát. 

Társasági élet

A társastáncot kiváltképp kedvelhetik egy másik nem elhanyagolható tényező miatt is. Mégpedig kiváló lehetőséget nyújt egy táncóra, táncos összejövetel arra, hogy új kapcsolatokat szerezzünk vagy alakítsunk ki. A párcserék alkalmával nagyszerű út nyílik meg arra, hogy minél több ismerőst, barátot, barátnőt szerezzünk, akivel akár ez a kapcsolat egy életre is szólhat, köszönhetően a közös érdeklődési körnek. Könnyedén lehet csatlakozni az órákhoz, ahol biztosítunk, hogy nem csak a tásasági életed, de a tánctudásod is jelentősen javulni fog. 

Könnyedén formába hoz

Habár nehéz elhinni, hogy valami, ami szórakoztató fájdalommentes, még a testedre is jó hatással lehet, a társastánc viszont pontosan ezt nyújtja. Egy- egy alkalommal akár 400 kalóriát is elégethetsz, egy óra alatt mivel stimulálod a tested ezáltal fürgébb, hajlékonyabb és erősebb leszel. A társastánc egyben olyan tevékenység, ami segít megőrizni a csontok sűrűségét így megelőzni a csontritkulást, mindenekelőtt erősíti a szívet, hasizmot és javítja a tartást.

Egészséges végkifejlet 

Ennek a hobbinak van egy kreativitást is növelő hatása, gondoskodik az egészséges és elfojtott érzelmeket átvezetni a folytonos mozdulatokba. A ritmikus mozgásokat bárki el tudja sajátítani, ha elegendő időt szán a megtanulásukra. Így nem tudunk okot adni arra, miért is ne próbáld ki Te is, hogy miért is szeretik a művészet e formáját az emberek már több mint 500 éve. 

További tippeket adunk ebben a cikkünkben miért is érdemes elkezdened táncolni. Addig is bátran keress minket, és próbáld ki a táncórák nyugodt és vidám légkörét!

Share This